Γκολιδάκης στη Voria: Θα ασκήσω την πολιτική όπως την ιατρική, ως λειτούργημα.

Τι λέει στη συνέντευξή του στη Voria ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας. Τι θεωρεί ότι ανησυχεί περισσότερο τους Θεσσαλονικείς, ποιο είναι το κριτήριο στην κάλπη.

 

Ο Διαμαντής Γκολιδάκης, γνωστός πλέον καρδιολόγος σε όλη τη Θεσσαλονίκη, στη συνέντευξή του στη Voria.gr, μιλά για το κυρίαρχο κριτήριο των πολιτών στην κάλπη, που δεν είναι άλλο από την «τσέπη» τους, όπως λέει.

Ο κ. Γκολιδάκης ζητεί για δεύτερη φορά φέτος την εμπιστοσύνη των Θεσσαλονικέων, όμως σχεδόν τίποτα δεν είναι ίδιο από την υποψηφιότητα – αστραπή του 2019. Ο ίδιος έχει «οργώσει» επί τέσσερα χρόνια, όπως αναφέρει, τη Θεσσαλονίκη, έχει αποκτήσει διαπροσωπικές σχέσεις με τους ψηφοφόρους και αυτός είναι ο λόγος, που πλέον συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων που θα δώσουν με ιδιαίτερες αξιώσεις τη μάχη για είσοδο στη Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι ο κόσμος ήδη τον τίμησε στην προεκλογική εκστρατεία του, αφού οι εκδηλώσεις του είχαν αθρόα συμμετοχή, με αποκορύφωμα την κεντρική πολιτική εκδήλωσή του στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», που κατόρθωσε να το γεμίσει, με περισσότερους από χίλιους πολίτες να ανταποκρίνονται στο κάλεσμά του

«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν γίνει στη Θεσσαλονίκη όσα δεν έγιναν την τελευταία δεκαετία», επισημαίνει τονίζοντας την ανάγκη αυτή η πορεία να μην ανακοπεί, αλλά να συνεχιστεί αδιάληπτα. Ενώ ως κυρίαρχο , που του επισημαίνουν οι Θεσσαλονικείς στις συναντήσεις του μαζί τους, αναδεικνύει την ανεργία των νέων και το brain drain.

Ποιο κριτήριο θεωρείτε ότι θα καθορίσει την ψήφο των πολιτών στις εκλογές της 21ης Μαΐου;

Συνηθίζουμε να λέμε ότι η οικονομία είναι αυτή που κρίνει το αποτέλεσμα των εκλογών. Βεβαίως, παίζουν σημαντικό ρόλο και τα άλλα θέματα, αλλά είμαι σίγουρος ότι οι ψηφοφόροι θα σταθμίσουν τις επιδόσεις της κυβέρνησης στην οικονομία και θα αποφασίσουν, αφού συγκρίνουν με την οικονομική κατάσταση της περιόδου 2015 – 2019. Η μείωση της φορολογίας, η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, η στήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης, νομίζω ότι αναγνωρίζονται ως θετικά ακόμα και από τους αντιπάλους της Νέας Δημοκρατίας. Την ίδια στιγμή στην εξωτερική πολιτική και την άμυνα, ισχυροποιήσαμε με διεθνείς συμμαχίες τη θέση της χώρας μας και έχουμε εξοπλιστεί κατάλληλα, ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε απειλή.

Τι έχει βελτιωθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια και τι πρέπει να βελτιωθεί την επόμενη τετραετία στη Θεσσαλονίκη;

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν γίνει στη Θεσσαλονίκη όσα δεν έγιναν την τελευταία δεκαετία. Πρώτα από όλα σε λίγους μήνες θα έχουμε μετρό, όχι μακέτες και ταπετσαρίες. Έτσι, καταφέραμε να έχουμε και μετρό και αρχαία σε πείσμα όλων αυτών που προσπάθησαν να μην έχουμε ούτε μετρό, ούτε αρχαία. Επίσης, υπήρξε μια βελτίωση στη συγκοινωνία, ειδικά στις γραμμές που εκτελούν τα ΚΤΕΛ. Η κατάσταση χρήζει μεγαλύτερης βελτίωσης, αλλά δεν συγκρίνεται με το χάλι της περιόδου 2017 – 2019. Την ίδια στιγμή έχουν αρχίσει και υλοποιούνται έργα όπως το flyover και η σύνδεση λιμανιού με ΠΑΘΕ και Σιδηρόδρομο. Ξένες επενδύσεις έχουν έρθει στην πόλη και με γρήγορα βήματα η Θεσσαλονίκη αλλάζει. Ο τουρισμός αυξάνεται, η ακτοπλοϊκή σύνδεση της πόλης διευρύνεται και πλέον η Θεσσαλονίκη αποτελεί προορισμό και στην κρουαζιέρα. Όλα αυτά θα συνεχίσουν και τα επόμενα χρόνια και φυσικά νέα έργα θα γίνουν, όπως τα δύο νοσοκομεία, η ανάπλαση των στρατοπέδων και της ΔΕΘ, το μουσείο Ολοκαυτώματος και φυσικά η δημιουργία του ενιαίου παραλιακού μετώπου.

Ποια ζητήματα σάς έχουν θέσει οι Θεσσαλονικείς στις προεκλογικές συναντήσεις σας; Αν ιεραρχούσατε ένα πρόβλημα, μια αγωνία ως κυρίαρχη, ποια θα ήταν;

Πιστεύω ότι το ζήτημα της ανεργίας των νέων είναι αυτό που απασχολεί περισσότερο τους Θεσσαλονικείς. Αν και υπήρξε μια σημαντική μείωση της ανεργίας πρέπει να εργαστούμε σκληρά ώστε να σταματήσουν οι νέοι να φεύγουν στο εξωτερικό. Παράλληλα, θα πρέπει να δοθούν κίνητρα επιστροφής σε όσους έφυγαν τα προηγούμενα χρόνια. Η κυβέρνηση έχει λάβει αρκετά μέτρα για να διευκολύνει τις προσλήψεις εργαζομένων και την επόμενη τετραετία, χωρίς πανδημία και οικονομική κρίση, θα ανοίξουν περισσότερες θέσεις εργασίας, καλά αμειβόμενες και με τις σωστές εργασιακές συνθήκες. Η αύξηση δυο φορές του κατώτατου μισθού και η κάρτα εργασίας κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση. Η μείωση της ανεργίας είναι το μεγάλο στοίχημα που θα κερδίσει η κυβέρνηση την επόμενη τετραετία.

Συμμετείχατε στις εκλογές του 2019. Τι έχει αλλάξει από τότε και γιατί αυτή τη φορά οι ψηφοφόροι να επιλέξουν τον Διαμαντή Γκολιδάκη για εκπρόσωπό τους στην επόμενη Βουλή;

Συμμετείχα στις προηγούμενες εκλογές αν και λίγες μέρες υποψήφιος με τίμησαν με την ψήφο τους χιλιάδες συμπολίτες μου. Όλη αυτήν την τετραετία έμεινα στη Θεσσαλονίκη και «όργωσα» την πόλη πραγματικά εκατοντάδες φορές. Μίλησα με χιλιάδες ανθρώπους, αφουγκράστηκα τους προβληματισμούς τους και όπου μπόρεσα, έδωσα λύσεις. Είναι σημαντικό να ακούς και αυτό έκανα τέσσερα χρόνια. Είμαι έτοιμος να εκπροσωπήσω τους Θεσσαλονικείς και μαζί να παλέψουμε για την πόλη μας. Σκοπός μου είναι να ασκώ την πολιτική, όπως ακριβώς ασκώ την ιατρική: ως λειτούργημα. Μεγάλωσα σε μια οικογένεια που πάντοτε είχε στις αρχές και τις αξίες της, την αλληλεγγύη. Η διάθεσή μου για προσφορά στον συνάνθρωπο με έκανε να γίνω γιατρός και να ασχοληθώ με την πολιτική. Ως γιατρός μπορώ να βοηθήσω τους ασθενείς μου. Ως πολιτικός μπορώ να προσφέρω σε πολύ περισσότερους. Με δύναμη καρδιάς θα είμαι ξεκάθαρα δίπλα στον καθένα.

 

 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα